Kursinnehåll

Passionen för vattnet och crawl. 

Aqua Wellness kom till eftersom något liknande inte fanns. En möjlighet att lära sig vuxencrawl av tränare som både simmat mycket och tränat andra. Vår erfarenhet sträcker sig över ett 20-tal år och våra instruktörer har varit tävlingssimmare på elitnivå. Vi har crawlat från barnsben. Och vi lär ut det som fungerar. Men kunskap om hur människor utvecklas, lär sig och finner motivation är precis lika viktigt för oss som simteknik och anatomi.

Våra kurser har träning en gång i veckan. Vi siktar på en social och rolig resa där du kommer att ha kul i vattnet och samtidigt träffa flera nya kamrater. Här hittar kurstider när våra kurser startar, dag och tid.

Du hör oss när du simmar.
På våra lektionerna använder vi AquaTalk. Med AquaTalk kan du höra vad vi säger när du simmar. Du får instruktionen direkt och slipper vänta tills du kommer fram till kanten. En effektiv och rolig inlärningsmetod!

Kvaltider.
Vi har från våren 2019 infört kvaltider. Kvaltiden är tillför att alla skall kunna simma tillsammans på samma nivå. Kvaltiden är indikation, vilket innebär att vi tillåter +- 10 sek vid kvalificering till respektive grupp. Det är givetvis OK att gå i samma grupp flera gånger, om man inte har ambitionen att bli en snabbsimmare.

Grupp

Kvaltid / 300 m

Badmössa

Nybörjare

Ingen

Silver

Fortsättning Ett

Ingen

Silver

Fortsättning Ett Svår

9,15

Blå

Fortsättning Två Lätt

8,15

Blå

Fortsättning Två Avancerad

6,45

Blå

Avancerad

5,45

Svart

Race

5,00

Guld

 

Du får en bokningsbekräftelse och ett kvitto.
Du får en bokningsbekräftelse från Crawlkurser och ett kvitto från Payson. När vi fått din betalning är din plats bekräftad. Det finns ett begränsat antal platser som fylls snabbt. Priset du betalar är för kursavgiften. Entréavgift till badanläggning tillkommer.

Våra vuxencrawlkurser är på olika nivåer.
De sträcker sig från nybörjare till avancerad. Våra kurser är utformade efter den nivå du befinner dig på. Nytt till hösten är att du kan börja träna crawl med oss. Ett, två eller tre pass i veckan. Du väljer själv.

Företag.
Vi kan faktura ditt företag kursavgiften. Vill du att vi skall göra ett speciellt upplägg för just ditt företag? Crawl med lunch, frukostcrawl eller weekend crawl. Kontakta oss så kommer vi med förslag.

Vid kursstart gäller följande.
Till våra kurser behöver du köpa entré innan badet stänger. Kassan stänger kl 20.00. Kom därför i god tid innan. Information och priser hittar du på respektive bads hemsida. Vi rekommenderar 3 månaders kort, då detta kostar lika mkt som ett 10-kort. På Valhallabadet, Åby och i Askims simhall går det bra att lösa entré när du kommer (på morgonen). Information och priser för Askims simhall hittar här och Information och priser om Åbybadets priser hittar du här.

På våra kvällskurser i Askim´s Simhall ingår entréavgiften. Vi träffas alltid 15 min innan kursstart.

Villkor.
Anmälan är bindande. Genom att du gör en anmälan hos oss accepterar du också de villkor och regler som Crawlkurser/Aqua Wellness AB har på crawlkurser.com och tillhörande undersidor. Reservation för ändrat utbud och prisförändringar.

Bank-Giro till Aqua Wellness är 197-4021 Swish till crawlkurser.com 1231709211.


NYBÖRJARE                                                            

Grundläggande övningar och teknik.

FÖR VEM – Kursen riktar sig till dig som vill lära sig grunderna i crawlteknik. Du kanske är till viss del självlärd men har inte bekantat dig med t.ex. hur ett armdrag egentligen skall vara och med vilken timing du skall andas och röra på kroppen. Inga förkunskaper krävs och alla som är nyfikna på crawl är välkomna.
 
KURSMÅL – Målet är att du efter kursen skall kunna simma 25 meter eller längre riktig crawl.
 
INNEHÅLL – Crawl med rätt teknik från grunden ger förutsättningar att simma långt och fort. Under kursen jobbar vi lugnt och metodiskt med teknikövningar för att förbättra vattenläge, glid, andning, arm- och benrörelser. Vi arbetar enligt en pedagogisk modell som inbegriper Aqua Talk, dvs du får feedback och korrigeringar via hörlurar i vattnet direkt under din övning. Tillsammans förbättrar vi din förmåga att simma mer avslappnat och vi förbereder oss för nästa kurssteg där vi skall kunna öka farten och förbättra uthålligheten.
 
KOSTNAD – Kursavgiften står angiven i shoppen.
 

FORTSÄTTNINGSKURS ETT              

Förbättrad fart och balans i vattnet.

FÖR VEM – Kursen riktar sig till dig som vill utveckla sin simteknik. Kanske har du gått på vår grundkurs eller bekantat dig med de tekniska grunderna på ett annat vis. Du är sugen på både förbättrad teknik och att simma lite fortare, men under inte allt för långa distanser. Du bör kunna simma 25 meter crawl för att börja på den här kursen.
 
KURSMÅL – Målet är att du efter kursen skall kunna simma crawl i 50 meter eller längre.
 
INNEHÅLL – Crawl med rätt teknik, vattenbalans och med fartvariationer ger förutsättningar att simma långt utan att bli trött. Under kursen jobbar vi lugnt och metodiskt där vi sätter ihop hela kroppen simtekniskt samt provar fartpass och några serier. Vi arbetar enligt en pedagogisk modell som inbegriper Aqua Talk, dvs du får feedback och korrigeringar via hörlurar i vattnet direkt under din övning. Tillsammans förbättrar vi din förmåga att bibehålla simteknik under fart. Vi förbereder oss för nästa kurssteg där vi förbättrar uthåligheten och tar crawlet till en träningsform.
KOSTNAD – Kursavgiften står angiven i shoppen.
 

FORTSÄTTNINGSKURS TVÅ

Simma längre utan att bli trött.

FÖR VEM – Kursen riktar sig till dig som vill lyfta sin crawl till en träningsform. Du har börjat intressera dig för din prestation och du kan också vara intresserad av att lyfta din teknik i öppet vattensimning. Du har med fördel gått föregående kurs, Fortsättningskurs ETT.
 
KURSMÅL – Målet är att du efter kursen är redo för att kunna simma långa och snabba serier. Målet är också att skall kunna simma crawl 200 meter utan problem.
 
INNEHÅLL – Vi simmar serier och registrerar tider. Undervisningen och träningen kombinerar uthållighet och teknikjusteringar. Träningspassen kan vara totalt upp till flera tusenmeter. Som i all vår kursverksamhet arbetar vi med Aqua Talk, dvs du får feedback och korrigeringar via hörlurar i vattnet direkt under din övning.
 
KOSTNAD – Kursavgiften står angiven i shoppen.
 

 


AVANCERAT 

För dig som vill träna ofta och börja tävla.

FÖR VEM – Kursen är för dig som vill satsa på din träning och tävla antingen någon enstaka gång eller mycket. Du har med fördel gått vår Fortsättningskurs TVÅ och kan crawla ett flertal hundra meter samt orka simma serier.
 
KURSMÅL – Målet är att Du skall utveckal  kunna simma riktigt snabbt med bibehållen teknik. Du skall känna dig redo för att om du så skulle önska tävla.
 
INNEHÅLL – Vi simmar intervaller och kortare riktigt snabba intervaller. Passen ligger ofta på mellan 1000 och 2000 meter. Flera av lektionerna sker med dubbla coacher så att fart, styrka, kondition och teknik erhålls under samma pass. Som i all vår kursverksamhet arbetar vi med Aqua Talk, dvs du får feedback och korrigeringar via hörlurar i vattnet direkt under din övning.
 
KOSTNAD – Kursavgiften står angiven i shoppen.

Anmäl dig 

 


 

RACE

För dig som vill mer.

FÖR VEM – Kursen är för dig som vill utveckla på din träning och tävlar mycket. Du har tränat i vår grupp Avancerat, eller på liknade nivå och kan crawla minst 1.500 meter, samt är van vid att simma intervaller/ serier
 
KURSMÅL – Målet är att Du skall utveckla din simning så att du under tävling (Open Water) kan simma riktigt snabbt med bibehållen teknik. Samt att du skall kunna genomföra 2-4 swimrun tävlingar under säsongen.
 
INNEHÅLL – Vi simmar långa intervaller och kör även mycket teknik drills. Passen ligger ofta på mellan 3000 och 5000 meter. Flera av lektionerna sker med dubbla coacher så att fart, styrka, kondition och teknik erhålls under samma pass. Som i all vår kursverksamhet arbetar vi med Aqua Talk, dvs du får feedback och korrigeringar via hörlurar i vattnet direkt under din övning.
 
KOSTNAD – Kursavgiften står angiven i shoppen.
 

 


1601162_574607295964343_439126046_n

PT- PASS

Träna själv eller i grupp.

Vill du ha en hjälp med ditt crawl kan ett PT-pass vara något att satsa på. Vi lägger upp träningen efter dina mål och vad du gjort tidigare. Vi filmar dig under och ovanför vattnet, går sedan igenom vad som behövs ändras och hur du skall göra för för att förbättra dig. Vi följer upp och ger dig träningspass som du själv kör mellan PT-passen (coach via e-mail).

Vi coachar med Aqua Talk.
Aqua Talk med bone conduction-teknologi ger vi dig direkt respons i din simning. Du hör vad vi säger när du simmar och behöver inte vänta tills du har nått andra kanten för få din instruktion.

Bokning och Betalning.
När du bokar får du en bokningsbekräftelse. På din bekräftelse finns all information du behöver för din PT-kurs. Eventuell avbokning skall vara oss tillhanda SENAST 3 dagar innan kursdag. Betalning gör du via Payson. Entré tillkommer till badanläggningen. Klicka på knappen och boka din tid  – Välj den dag som passar dig bäst.

Boka tid