Vår historia

 

IMG_5864
Bilden är från 1958 på Marstrand. Pappa Jan står på knä i översta raden.

Arvet.

Jag föddes bokstavligen i vattnet. Mina förädlar Mona och Jan Ahlberg hade simskolor varje sommarlov på öarna. Min syster Monika och jag fick tidigt lära oss att simma. Vad jag minns simmade vi båda vid två års ålder. Pappa Jan började sedan träna crawl med mig. Träningspassen var streckgubbar med ett streck för varje längd jag skulle simma. När jag fyllde fyra tävlade jag första gången. Det gick inte så bra, alla de andra var ju flera år äldre. Men pappa och jag fortsatte, tränade oftare och lite mer och på sexårsdagen fick jag för första gången ställa mig överst på en prispall. Sedan fortsatte jag, simmade på elitnivå hela min ungdom, vann SM, bodde och tävlade i USA flera år, representerade Askim Simklubb som simtränare för elitgruppen. Min son Mauritz är nio år och tycker än så länge fotboll och tennis är roligare än crawl, men vi får se. Arvet finns ju där.

 

10603624_733960756695662_8801104651666869134_n
Vi bokade en bassäng i källaren på Radisson Blu Hotel i Göteborg

Vår första crawlkurs höll vi redan 1985.

En god vän till mig kom med idén att starta crawlkurser. Året var 1985 och då var det bara simklubbarna som tränade crawl. Crawlkurserna blev omedelbart en succé. Men yrkesliv, familj och karriär kom emellan och jag funderade inte så mycket på crawl. Tills för ett par år sedan, när fler och fler av mina vänner hörde av sig. Och till slut gjorde jag det. Vi startade Aqua Wellnes i februari 2013. Vi bokade en bassäng i källaren på Radisson Blu Hotel i Göteborg. Snart kom frågan om man kunde få simma i en större bassäng. (Bassängen var då 14 M) En bana bokades i Valhallabadet och 50m-bassängen fylldes snabbt med crawlsugna. Idag har vi nästan 300 personer som passerar våra kurser varje vecka. Vilket förtroende! Tack till alla er som kommer till oss varje vecka. Och välkomna ni som är nya!

Passionen för vattnet och crawl.  

Aqua Wellness kom till eftersom något liknande inte fanns. En möjlighet att lära sig vuxencrawl av tränare som både simmat mycket och tränat andra. Vår erfarenhet sträcker sig över 20-tal år och alla våra instruktörer har varit tävlingssimmare på elitnivå. Vi har crawlet från barnsben. Och vi lär ut det vi vet fungerar. Resultaten från vårt första verksamhetsår är lysande. Vi har levererat framstående placeringar i de större swimrun- och multisportstävlingarna runt om i Sverige.

 

IMG_5860
Bilden är tagen från SM i Ronneby. Borlänge SS vinner 4×100 frisim och slår Europarekord för klubblag. Jag sam startsträckan.

 

 

Välkommen,

Peter  Ahlberg, grundare av crawlkurser.com