Vår historia

 

IMG_5864
Bilden är från 1958 på Marstrand. Pappa Jan står på knä i översta raden.

Arvet.

Jag föddes bokstavligen i vattnet. Mina förädlar Mona och Jan Ahlberg hade simskolor varje sommarlov på öarna, Marstrand och Dyrön. Min syster Monika och jag fick tidigt lära oss att simma. Vad jag minns simmade vi båda vid två års ålder. Pappa Jan (också tävlingssimmare) började sedan träna crawl med mig. Träningspassen var streckgubbar med ett streck för varje längd jag skulle simma. När jag fyllde fyra tävlade jag första gången. Det gick inte så bra, alla de andra var ju flera år äldre. Men pappa och jag fortsatte, tränade oftare och lite mer och på sexårsdagen fick jag för första gången ställa mig överst på en prispall. Sedan fortsatte jag, simmade på elitnivå hela min ungdom, vann SM, bodde och tävlade i USA flera år. Var huvudtränare i Askim Simklubb i tre år, där elitgruppen snabbt blev ledande i Västsverige och vann flera ungdomsmästerskap. Min son Mauritz tycker än så länge fotboll och tennis är roligare än crawl, men vi får se. Arvet finns ju där.

 

10603624_733960756695662_8801104651666869134_n
Vi bokade en bassäng i källaren på Radisson Blu Hotel i Göteborg

Vår första crawlkurs höll vi 2014.

 Vi startade Aqua Wellnes i februari 2014. Vi bokade en bassäng i källaren på Radisson Blu Hotel i Göteborg. Snart kom frågan om man kunde få simma i en större bassäng. (Bassängen var då 14 M) En bana bokades i Valhallabadet och 50m-bassängen fylldes snabbt med crawlsugna. Sedan starten har vi lärt över 8.000 personer simma crawl, varje vecka passerar flera hundra personer våra kurser. Vilket förtroende! Tack till alla er som kommer till oss varje vecka. Och välkomna ni som är nya!

Passionen för vattnet och crawl.  

Aqua Wellness kom till eftersom något liknande inte fanns. En möjlighet att lära sig vuxencrawl av tränare som både simmat mycket och tränat andra. Vår erfarenhet sträcker sig över 20-tal år och alla våra instruktörer har varit tävlingssimmare på elitnivå. Vi har crawlet från barnsben. Och vi lär ut det vi vet fungerar. Resultaten från vårt första verksamhetsår är lysande. Vi har levererat framstående placeringar i de större swimrun- och multisportstävlingarna runt om i Sverige.

 

IMG_5860
Bilden är tagen från SM i Ronneby. Borlänge SS vinner 4×100 frisim och slår Europarekord för klubblag. Jag sam startsträckan.

 

 

Välkommen,

Peter  Ahlberg, grundare av crawlkurser.com